Stille mobiele airconditioners voor warmteafgifte


De meeste airconditioners in de ruimte bevinden zich in het 50 – 60-decibel bereik, of ongeveer hetzelfde volume als het lichte verkeer of het gesprek. Hier zijn een paar opties om het wat rustiger aan te doen.

Degenen die in huizen met een centrale airconditioning wonen, kunnen gewend zijn aan het luide gezoem en gezoem van een AC-unit die aan de slag gaat, maar omdat de unit buiten staat, maakt het over het algemeen niet uit of de unit luidruchtig is. Met draagbare airconditioners staat de unit echter volledig in uw huis, dus voor uw eigen persoonlijke comfort kan het voor u belangrijk zijn om te investeren in de stilste draagbare airconditioner.
stille mobiele airconditioner
Bij Air Conditoner Lab hebben we urenlang onderzoek gedaan naar de topunits van merken als Honeywell, LG, Haier, Whynter, EdgeStar, Friedrich en nog veel meer. Ons onderzoek omvatte bijna 40 draagbare AC-modellen die in sterkte varieerden van 8.000 BTU’s tot 14.000 BTU’s.

Uiteindelijk hebben we vastgesteld dat het gemiddelde geluidsniveau voor draagbare airconditioners ongeveer 53 decibel bedraagt, wat ongeveer hetzelfde is als bij licht conversie of verkeer in de buurt. Volgens Yale Environmental Health and Safety is dit ook ongeveer hetzelfde als het gezoem van een gemiddelde huishoudkoelkast. Ter referentie: een vacuüm werkt met ongeveer 75 decibel.

Het geluid van een draagbare AC is dus niet extreem luid, maar als u gewend bent om te slapen of in een rustige kamer te wonen, kan het een waarneembare toevoeging van witte ruis zijn. Voor sommige mensen werkt dit eigenlijk goed: baby’s kunnen vaak beter slapen als er op de achtergrond witte ruis is die de echo’s van de baarmoeder nabootst.

Voor andere situaties en gebruikers is het belangrijk om de achtergrondgeluiden tot een minimum te beperken.

Beste stille mobiele Airco’s

COMFEE® Mobiele airconditioner

COMFEE® Mobiele airconditioner

Bekijk de dagprijs

Comfeè Eco Friendly Pro. Energie-efficiëntieklasse (koeling): A+, Energieverbruik per uur (koeling): 1 kWu, Netbelasting: 945 W. Kleur van het product: Wit, Beeldscherm type: LED. Breedte: 467 mm, Diepte: 397 mm, Hoogte: 765 mm

Eurom Coolsilent airconditioner

Eurom Coolsilent airconditioner

Bekijk de dagprijs

Als er buiten zomerse temperaturen zijn dan wil je het binnenshuis natuurlijk zo koel mogelijk houden. Dat kan heel eenvoudig met de Eurom Coolperfect 10000 Wifi. Deze mobiele airconditioner is eenvoudig te verplaatsen door middel van de wieltjes aan de onderkant. De airco van Eurom is geschikt om een ruimte van 340m³ te verkoelen. Wil je hem een paar uur voor je gaat slapen aanzetten? De airco beschikt over een timer, zodat hij alvast aan kan gaan als jij bijvoorbeeld nog niet thuis bent. Zo kom jij in een heerlijk gekoeld huis thuis. De airco koelt niet alleen de lucht af, maar onttrekt ook nog eens vocht uit de lucht. Zodat de lucht een stuk minder drukkend en benauwd is.

De Coolperfect 10000 Wifi heeft een afmeting van 32 bij 58 bij 77 centimeter. De airconditioner kun je op afstand besturen, hij wordt namelijk geleverd inclusief afstandsbediening. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf de bank of vanaf je bed de instellingen veranderen. Je kunt de airconditioner zelfs bedienen vanaf je smartphone. De Airco is tevens voorzien van een slaapstand. De airco is tevens voorzien van een ontvochtigingsfunctie, zodat je niet zo’n benauwd en drukkend gevoel krijgt binnenshuis.

Cecotec ForceClima 9050 Mobiele airco

Cecotec ForceClima 9050 Mobiele airco

Bekijk de dagprijs

De zomer brengt naast leuke dingen ook vieze, warme plaknachten met zich mee. Want wat kan het heet worden in huis! Met de Cecotec ForceClima 9050 mobiele airconditioner koel je lekker af; wanneer en waar je maar wilt. De Cecotec ForceClima 9050 heeft een koelvermogen van 9000BTU, waarmee je ruimtes tot 25 m2 mee kan koelen. Geen zin om op te staan? Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kun je lekker blijven zitten, scheelt weer een paar zweetdruppels.

Hou rekening met de warmtelast van de ruimte die je wil koelen, dit geldt voor alle airco’s. Een ruimte met hoge warmtelast is nemelijk moeilijker af te koelen. Door bijv. isolatie, drukte van mensen, aanwezige ramen of elektrische toestellen.

 • Geschikt voor ruimte met hoge warmtelast tot: 20 m²
 • Geschikt voor ruimte met lage warmtelast tot: 33 m²

Thermo Comfort tc 35-20 mobiele airconditioner

Thermo Comfort tc 35-20 mobiele airconditioner

Bekijk de dagprijs

Mobiele airco voor uw slaapkamer, woonkamer of kantoor ! De DC Mobiele airco van Thermo Comfort is dan prima geschikt. Deze mobiele airconditioner is bijzonder geschikt voor ruimtes tot 100 kubieke meter. laag in energie gebruik en heeft een makelijke gebruiksvriendelijkheid. plug n play zo is het alleen nodig om de afvoerslang van de lucht een uitweg te geven naar buiten en je kunt direct elke gewenste kamer koelen !

 • Infrarode afstandbediening
 • Uitgebreid luchtslang accessoires kit
 • Energieklasse A
 • Stroomverbruik in standby stand 0,5 Watt
 • Timerfunctie 0 t/m 24 uur Stille slaapstand
 • Wasbaar luchtfilter
 • Zelfdiagnose met foutuitlezing
 • Automatische restart na spanningsuitval

TROTEC PAC 2010 SH – Mobiele airco & AirLock 1000

TROTEC PAC 2010 SH – Mobiele airco & AirLock 1000

Bekijk de dagprijs

4-in-1 airconditioner koelt, verwarmt ventileert en ontvochtigt voor een aangenaam binnenklimaat onder alle weersomstandigheden

 • 4-in-1 airconditioner: koeling, verwarming, ventilatie, ontvochtiging
 • Geschikt voor ruimtes tot 26 m² / 65 m³
 • Koelvermogen tot 2 kW (energie-efficiëntieklasse A)
 • Warmtevermogen tot 1,8 kW (energie-ëfficiëntieklasse A)
 • 2 ventilatiestanden
 • 24h-timerfunctie
 • Praktisch LED-display
 • Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met membraantoetsen
 • Instelbare uitblaasrichting
 • IR-afstandsbediening
 • Uitneembaar luchtfilter
 • Luchtreinigingsfunctie (dierenhaar, pluisjes, stof)
 • Stil in gebruik = 53 dB(A)
 • Milieuvriendelijk koudemiddel R290

Stille Draagbare airconditioners Koopgids

Zorg ervoor dat uw machine op de juiste manier is aangepast aan uw ruimte.

Zoals bij elk apparaat voor klimaatbeheersing dat u koopt, wilt u er zeker van zijn dat u een apparaat koopt dat geschikt is voor uw ruimte.

Voor al onze aanbevelingen hebben we de oppervlaktemaatstaven in vierkante meters opgenomen, en u moet die maten vergelijken met de ruimte waarin u uw nieuwe apparaat wilt gebruiken.

Als u het gaat gebruiken om een enkele ruimte te koelen, zal de oppervlakte van die ruimte uw totale vierkante meters zijn. Als u van plan bent om het te gebruiken voor een appartement of een heel appartement, zoek dan de totale oppervlakte uit en gebruik dat als uw grootte benchmark.

Terwijl je met je cijfers komt, houd er rekening mee dat de geteste beoordelingen gebaseerd zijn op standaard 8-voets plafonds.

Als die van u hoger of lager zijn dan gemiddeld, neem dat dan mee in uw schattingen.

Als je een van deze machines gebruikt in een kamer die is verbonden met een andere ruimte, met een open deuropening, zul je ervan uit willen gaan dat er een behoorlijke hoeveelheid luchtstroom zal zijn.

Neem dus de totale oppervlakte van beide ruimtes mee in je behoefte.

Kijk naar Decibel vermogen.

De eenvoudigste manier om te vertellen hoe stil een apparaat zal zijn, is te kijken naar de decibelwaarden! Ze staan meestal vermeld in de technische specificaties, en we hebben alle nummers die we konden vinden in onze beoordelingen opgenomen. Over het algemeen wil je voor iets tussen de 40-60 decibel gaan, waarbij de laagste waarden de beste zijn.

De meeste draagbare airconditioners vallen ergens in de jaren 50, afhankelijk van de ventilatorsnelheid die u gebruikt. Dat wordt vaak beschouwd als het geluidsniveau van een rustig gesprek. Houd er rekening mee dat de meeste fabrikanten het hoogste geluidsniveau vermelden, dus als u iets koopt dat groot genoeg is om op halve snelheid te draaien, kan uw werkelijke geluidsniveau aanzienlijk stiller zijn.

Decibels zijn ook een exponentiële schaal, dus een klein verschil op papier kan in het echt veel meer voelen! Op de decibelschaal wordt het geluidsniveau elke 10 eenheden verdubbeld, dus er is een vrij groot verschil tussen 55 decibel en 50 decibel: 50%, in feite!

Niet besparen op de stroom.

Hoewel u zult willen beoordelen welke grootte machine het beste is voor uw ruimte, moet u ook rekening houden met het feit dat de primaire factor bij het bepalen van hoe luid een a/c-eenheid zal zijn, de ventilatorsnelheid is die u gebruikt.

Met dat in gedachten, zouden we u aanmoedigen om uw ruimte een beetje te overmeesteren. Als u dat doet, zal uw machine minder hard moeten werken in vergelijking met een kleinere machine, wat betekent dat deze met lagere snelheden en een lager geluidsniveau kan draaien!

Probeer budgetmodellen te vermijden als u dat kunt.

Als u al eerder een goedkoop apparaat hebt gekocht, weet u hoe licht en rammelend dat kan zijn. Het geldt ook voor draagbare airconditioners! Hoe goedkoper ze zijn, hoe lichter ze gebouwd worden, wat betekent dat ze minder geluidsisolatie hebben en meer rammelend zijn.

Het is dus altijd de moeite waard om iets meer uit te geven voor iets met dikkere plastic onderdelen en een zwaardere constructie om het geluid te maskeren. Hoe duurder de opties, hoe efficiënter ze in het algemeen zijn, wat meestal als neveneffect heeft dat ze stil zijn!

Gewicht en wendbaarheid

Draagbare airconditioners zijn een single-unit machine, en hun draagbaarheid betekent dat consumenten hun koelunit letterlijk kunnen vervoeren waar ze maar willen. Om een dergelijk koelvermogen te kunnen uitoefenen, hebben de machines echter de neiging om op de zwaardere kant te leunen.

Draagbare airconditioners kunnen in het bereik van 60 – 90 pond wegen, wat het hanteren ervan tot een uitdagend karwei maakt. De meeste modellen zijn echter uitgerust met wielen die aan de koeleenheid zijn bevestigd, wat betekent dat de consument de eenheid gemakkelijk over verschillende ruimtes kan rollen.

Vensterventilatieset

In tegenstelling tot raamairconditioners waarbij de helft van het lichaam buiten het raam hangt voor ventilatiedoeleinden, genieten draagbare airconditioners niet van die luxe. Dit is de reden waarom fabrikanten raamventilatiekits sturen die consumenten in staat stellen hun ramen te wijzigen om een slang op te nemen waardoor de draagbare eenheid de ventilatie kan regelen.

De raamventilatiekit wordt geleverd met een slang en panelen die u helpen om een slang veilig in het raam te monteren. Of uw raam nu horizontaal of verticaal schuift, de panelen zorgen ervoor dat er geen lucht ontsnapt. Hoewel de meeste ventilatiekits eenvoudig te installeren zijn, kunnen sommige extra hulp nodig hebben.

Overweeg Verwarmingsopties

Als u op zoek bent naar een optie voor alle seizoenen die u een verkoelende optie kan bieden in de verzengende hitte en tegelijkertijd voldoende warmte kan leveren als de winters voorbij komen – overweeg dan om draagbare airconditioners te kopen.

Bij de keuze van een model moet u er rekening mee houden dat niet alle mobiele airconditioners zijn uitgerust met de verwarmingsoptie, daarom is het absoluut noodzakelijk om de beschikbaarheid van de mobiele airconditioners vooraf te controleren en te beoordelen. Hoewel het koelvermogen van draagbare airconditioners bekend is, zijn niet alle draagbare airconditioners uitstekende verwarmingstoestellen, waardoor het absoluut noodzakelijk is om dit te controleren voordat u ze koopt.

Ontvochtigingseigenschappen

Effectieve ontvochtiging is het kenmerk van een efficiënt draagbaar airconditioningsysteem. Als het weer schommelt, kan de luchtvochtigheid de gebruikers ongemak bezorgen. Daarom worden verschillende draagbare airconditioners geleverd met een ontvochtigingseenheid.

Sommige units verzamelen echter al het water dat in het ontvochtigingsproces wordt verwerkt in een emmer die met regelmatige tussenpozen moet worden geleegd voordat het begint te morsen. Sommige apparaten worden ook gemeld dat ze vochtige of natte plekken achterlaten wanneer ze te maken hebben met een hoge luchtvochtigheid. Als u in een vochtig gebied verblijft, zorg dan voor een airconditioner met een stevig ontvochtigingsproces.

Timers, thermostaten en afstandsbediening

Draagbare airconditioners bieden de gebruikers een verbeterde haalbaarheid.

De timerfunctie is een altijd aanwezige functie in de draagbare airconditioners en dient om regelmatige intervallen in te stellen om de airconditioner in te schakelen, of omgekeerd om de airconditioner uit te schakelen – bijvoorbeeld ’s nachts of wanneer u terugkomt van uw werk.

Thermostaten zijn ingebouwde temperatuurlezers die in de meeste draagbare airconditioners zijn geïnstalleerd voor een snelle controle van de kamertemperatuur voor, na en tijdens de werking van de airconditioner, zodat deze eenvoudig kan worden ingesteld.

Tot slot stelt de afstandsbediening de gebruiker in staat om toegang te krijgen tot de koelopties en deze te wijzigen zonder het comfort van zijn bed te hoeven verlaten.

Krijg een garantie (zelfs als u ervoor betaalt!)

Dit kan een sterke krantenkop zijn, maar draagbare airconditioners kunnen, net als elke andere machine, te maken krijgen met standaardinstellingen van de fabrikant of schade tijdens het transport, of ze kunnen ook niet zo goed functioneren als u had verwacht. Als er geen garantie is, zou het een onnodig verlies van middelen betekenen.

Hoewel de meerderheid van de bedrijven garanties biedt, zijn er bedrijven die dat niet doen, wat een risico vormt voor de gebruiker. Zelfs als u moet betalen voor een garantie voor uw mobiele airconditioner, doe dit dan omdat de gemoedsrust en de garantie die het biedt de prijs waard zal zijn.

5 Voordelen van mobiele Airco’s

Hier zijn enkele voordelen van draagbare airconditioners:

 1. Ze zijn draagbaar, wat de gebruikers het comfort biedt om ze overal mee naartoe te nemen waar ze nodig zijn.
 2. Ze zijn zeer ruimtebesparend. Ze nemen slechts een klein beetje grondruimte in beslag en bevinden zich meestal in de hoek: in de buurt van een stopcontact en een raam.
 3. Veel appartementsgebouwen, HOA’s en zelfs stadsverordeningen staan geen raamairconditioning toe – maar een draagbare airconditioner is zonder beperkingen toegestaan.
 4. Eenvoudige installatieprocedure die letterlijk een stopcontact en een gemakkelijk te installeren raamslang vereist voordat u aan de slag gaat
 5. De verscheidenheid aan opties die draagbare airconditioners bieden is ongeëvenaard met extra airconditioningsopties zoals ontvochtigings- en verwarmingsopties.

Veelgestelde vragen

Hoe werken draagbare airconditioners?

Draagbare airconditioners bestaan uit een compressor, condensorspiralen, verdamperspiralen en een ‘koelgas’, waarmee warme lucht die de binnenkant van de airconditioner binnenkomt, kan worden gekoeld en onmiddellijk kan worden teruggestuurd. Dit proces vindt plaats gedurende een periode totdat de temperatuur van de kamerlucht het door de consument ingestelde niveau heeft bereikt.

Wat is het verschil tussen een enkele slang en een dubbele slang AC?

Het verschil tussen een enkele slang en een dubbele AC-slang is dat bij een enkele slang de airconditioner de lucht uit een enkele slang opneemt en wegblaast, waardoor het koelproces wordt vertraagd. In een tweeslangsunit wordt één slang gebruikt om warme lucht aan te zuigen en een andere om de koele lucht uit te blazen, wat de efficiëntie ten goede komt.

Kan ik de raamkit zelf installeren?

Window kits zijn meestal uitgerust met gedetailleerde instructies en volgen een eenvoudige installatiemethode, wat betekent dat zelfs mensen met een beetje doe-het-zelf ervaring dergelijke window kits goed kunnen installeren. Er zijn echter verschillende verschillen in Windows, en de afmetingen ervan kunnen voor sommigen complex blijken te zijn, waardoor de installatie beter aan een professional kan worden overgelaten.

Welk decibelniveau wordt beschouwd als een ‘stille’ draagbare airconditioner?

Hoewel de meeste draagbare airconditioners werken in het midden van een 50-60 decibel hoortoestel, wordt het nog steeds beschouwd als luidruchtig. Om als ‘stil’ te worden beschouwd, moet een airconditioner werken in het bereik van 40 decibel – meer zoals het geluid dat een functionerende desktop-CPU maakt.

Zijn Rustige Draagbare AC’s duurder in aanschaf?

De rust van een draagbare airconditioner is meer dan wat dan ook gekoppeld aan de operationele efficiëntie. Hoewel er geen directe correlatie is tussen stille draagbare airconditioners en hun prijs, hebben eenheden aan de hefboomzijde van de prijsklasse over het algemeen de neiging om een hogere efficiëntie aan te tonen, en werken ze daarom stiller dan eenheden die goedkoper zijn.

Conclusie

We hopen dat deze gids al uw vragen heeft beantwoord over hoe u de stilste draagbare airconditioners kunt vinden en u heeft gewezen op ten minste één model dat geschikt is voor uw behoeften.

Recent Content