Dyson AM10 luchtbevochtiger kopen


Dyson liefhebbers kunnen de blaasloze ventilator/luchtbevochtiger combo waarderen, maar het komt op een zeer hoge prijs.

Dyson AM10 luchtbevochtiger

Bekijk de dagprijs

Onze uitspraak

Na het testen van de Dyson AM10 zien we hem eerlijk gezegd niet echt als een luchtbevochtiger, maar als een superfancy fan die toevallig een luchtbevochtiger heeft. En eerlijk gezegd, zo moet je er ook over denken. Als luchtbevochtiger is de Dyson vrij krachtig en heeft een zeer nauwkeurige, zelfregulerende luchtbevochtiger, maar de Levoit LV600HH biedt dezelfde prestaties voor ongeveer 1/5e van de prijs. Daarom is de Dyson alleen een aankoop die de moeite waard is als u al gecharmeerd bent van Dyson’s blaasloze ventilatortechnologie, en u ook een luchtbevochtiger wilt.

Onze analyse- en testresultaten

De Dyson AM10 is een unieke en krachtige luchtbevochtiger die ook alle voordelen van een van Dyson’s blaasloze ventilatoren bevat, maar dan voor een bijna astronomische prijs.

Bekijk de dagprijs

Vergelijking van de prestaties

De Dyson AM10 was naar de bodem van ons totale scoreblad (zoals u kunt zien in de tabel hierboven), grotendeels vanwege de hoge geschatte levensduurkosten en een watertank die enigszins moeilijk te reinigen en bij te vullen is. In de onderstaande paragrafen gaan we dieper in op de prestaties van de Dyson AM10 in al onze individuele testen.

Bevochtigingsprestaties

De Dyson AM10 was bovengemiddeld goed in onze bevochtigingstest en scoorde een 7 op 10. Hij was in staat om onze testkamer in slechts 29 minuten naar 45% luchtvochtigheid te duwen, wat iets sneller was dan de top ranking Levoit LV600HH. De luchtvochtigheid bedroeg maximaal 57,6%, wat iets lager was dan de topmodellen. Het beschikt over een zelfregulerende humidistat die de meest nauwkeurige was die we hebben getest. Hij meet altijd binnen 1% van onze vochtigheidsmeter. De dichtstbijzijnde concurrent was de Levoit, die binnen 2% bleef. We betwijfelen of u dit kleine verschil in echt gebruik zult merken, maar de Dyson AM10 heeft technisch gezien wel een kleine voorsprong op de zelfregulerende afdeling.

Een uniek aspect of de Dyson AM10 is de aangebouwde ventilator. Dit verspreidt de mist verder dan andere modellen en lijkt een directer effect te hebben. Waar de meeste modellen de mist laten ontsnappen en de luchtvochtigheid langzaam laten stijgen, kan de Dyson AM10 de mist rond de kamer blazen. Natuurlijk, als u een luchtbevochtiger gebruikt voor koude, droge, winterse lucht wilt u waarschijnlijk geen mist in uw gezicht laten waaien. Maar als u in een woestijnomgeving leeft, kan het een verfrissend koel, vochtig briesje zijn.

Bekijk de dagprijs

Gemak van het schoonmaken

Dit is een gebied waar de Dyson AM10 enkele punten heeft verloren. Het verdiende slechts een score van 4 op 10 in deze metriek. Dit was vooral te danken aan de ongelooflijk kleine 1″ opening in de watertank die het bijna onmogelijk maakt om er in te schrobben. Dit is niet zo erg als je de algemene reiniging bijhoudt, maar als er een schimmel ontstaat, is het ontzettend moeilijk om die eruit te schrobben. De Dyson gebruikt wel een ultraviolet licht om het water te zuiveren, maar dat sluit schimmelvorming niet uit als u het een tijdje laat zitten. De watertank van de Levoit LV600HH heeft daarentegen een veel grotere 3,25″ opening die het schrobben veel gemakkelijker maakt.

De handleiding van de Dyson vraagt om een citroenzuurbad om alles schoon te maken. Het kostte ons 20 minuten om het reinigingsproces af te ronden, exclusief de tijd die we over hadden om het te laten weken. Dit was iets langer dan de meeste modellen, die gemiddeld 15 minuten nodig hadden om te reinigen.

Gebruiksvriendelijkheid

De Dyson AM10 kreeg een gemiddelde score van 6 op 10 in onze gebruiksvriendelijkheidsmetriek. Eerst het goede. Het heeft een eenvoudige interface die het wijzigen van de ventilator- en luchtbevochtigerinstellingen eenvoudig maakt. Het heeft ook een digitale uitlezing aan de voorzijde die u laat weten hoe hard de ventilator blaast, welk vochtigheidsniveau is geselecteerd en of de uit-timer aanstaat of niet. Al deze instellingen worden bediend met een handige afstandsbediening die magnetisch aan de bovenkant van het apparaat wordt bevestigd. Nu het slechte. De zeer kleine opening op het waterreservoir maakt het bijvullen nogal moeilijk, tenzij u Sundance Kid niveau heeft ingesteld. Ook moet u de unit in 3 stukken demonteren om bij de tank te komen. Dit is niet bijzonder moeilijk, maar het is wel een extra stap. De Levoitt LV600HH heeft daarentegen ook een eenvoudige interface en een tank die veel makkelijker bij te vullen is.

Operationele kosten

De Dyson AM10 was het minst economische model dat we hebben getest met een ongelooflijk hoge geschatte levensduurkosten van 547€. Dit cijfer is vooral te danken aan het prijskaartje van 450 euro. Hij verbruikt ook meer elektriciteit dan elk ander model dat we hebben getest (0,03 kWh per uur), grotendeels vanwege de ventilator. Deze kosten zijn echt alleen de moeite waard als u de blaasloze ventilator van Dyson wilt hebben, want de beter presterende Levoit LV600HH heeft een geschatte levensduurkost van slechts 100€.

Prijs Dyson AM10 luchtbevochtiger

De exorbitante prijs van de Dyson AM10 van 450€ is echt alleen de moeite waard als u houdt van Dyson’s blaasloze ventilator. Anders zijn er veel modellen die veel goedkoper zijn en betere waarden hebben, namelijk de Levoit LV600HH.

Bekijk de dagprijs

Conclusie

De Dyson AM10 biedt goede bevochtigingsprestaties, maar een ongelooflijk hoog prijskaartje en een moeilijk bij te vullen tank maken het alleen de moeite waard als u een grote fan bent van Dyson’s blaasloze ventilator.

Recent Content