Vier leuke tips om de kwaliteit van de lucht in je woning te verbeteren

15 augustus 2014

Met de volgende tips verbeter je op een makkelijke – en ecovriendelijke – manier de kwaliteit van de lucht in je woning.

– Maak gebruik van de natuur en investeer in enkele binnenhuisplanten die erom gekend staan om de lucht te zuiveren. Ze zijn het ecovriendelijk alternatief voor luchtreinigers. Ze filteren de lucht en verwijderen giftige stoffen. De hedera heli, een varen of een sanseveria zijn enkele planten die de luchtkwaliteit ten goede komen.

– Ventileer en zet minstens dagelijks de ramen open zodat de lucht kan wisselen.

– Investeer in ecovriendelijke luchtfilters die de lucht in je woning filteren en reinigen zonder teveel energie te gebruiken. Ze halen giftige stoffen uit de lucht maar vermijden ook dat ziektekiemen zich volledig door het huis verspreiden.

– Zorg ervoor dat je regelmatig je airconditioning en/of verwarming laat uitkuisen door een professional. Deze radiotoren verzamelen namelijk veel stof en moeten regelmatig gereinigd worden.

Bron: The Huffington Post

 

Did you enjoy this post? Get Properelucht updates via email...

If you liked this post, please join over 75,000 people who receive exclusive weekly online air quality news and tips, and get a FREE COPY of our eBook, “Indoor Air Quality: It’s Important For Your Family Health!

Categorieën:

Tags

GERELATEERDE ARTIKELS

Alles wat je moet weten over luchtkwaliteit