Ongezonde lucht is slecht voor productiviteit

30 juli 2014

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een vervuilde binnenlucht de productiviteit op de werkvloer aanzienlijk doet verminderen.

Zo is uit onderzoek aan het Lawrence Berkeley Laboratory gebleken dat zowel de snelheid van typen als de correctheid en het aantal fouten gemaakt tijdens het nalezen van teksten aanzienlijk lijden onder het feit dat er een 20 jaar oud stoffig tapijt op de werkvloer lag. De werknemers werkten aanzienlijk beter als het tapijt weg was. Ook de ventilatie in de ruimte had een invloed op de werkprestaties.

Hetzelfde geldt voor de prestaties op school. Uit een studie uitgevoerd bij verschillende managementscholen bleek dat de leerlingen in klaslokalen met betere ventilatie tot 15% beter scoorden op een test dan leerlingen in lokalen met minder ventilatie.

Uit de onderzoeken is telkens gebleken dat een goede ventilatie en het vermijden van schadelijke afkomstig uit tapijten of verf een aanzienlijke impact hebben op de prestaties van mensen die aanwezig zijn in de geteste ruimtes.

Bron: Triple Pundit.com

Did you enjoy this post? Get Properelucht updates via email...

If you liked this post, please join over 75,000 people who receive exclusive weekly online air quality news and tips, and get a FREE COPY of our eBook, “Indoor Air Quality: It’s Important For Your Family Health!

Categorieën:

GERELATEERDE ARTIKELS

Alles wat je moet weten over luchtkwaliteit